srssssersssdgimvssmicdsd

Maturantski izlet – Budva 2017

Kar nisem mogel verjeti, da je pred nami pravi maturantski izlet. Takšen občutek me je spremljal tisto noč, ko smo se odpravljali v Črno goro. Ko smo se na tisti srečni ponedeljek, 21. 8. 2017, ob 01.00 zjutraj vkrcali na avtobus, si nihče ni predstavljal, da nas čaka tako dolga in naporna vožnja proti Sarajevu.
Pa smo ga dočakali. Z majhnimi bolečinami v nogah, hrbtu, rokah in še povsod drugje smo prispeli v Sarajevo. Kljub naporni vožnji, ki je dodobra zdesetkala našo voljo, smo si Sarajevo v spremstvu vodiča ogledali z zanimivostjo. Imeli smo kar nekaj prostega časa, ki smo ga številni izkoristili za ogled lokalnih trgovin in tržnic, ostalo pa je tudi nekaj časa za pravo turško kavo. Povsem naključno me je ustavila tudi novinarska ekipa državne televizije, ki sem ji dal tudi svoj intervju. Zvečer je sledil »welcome party« v bližnji diskoteki.
Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili v Mostar, kjer smo si ogledali lokalne znamenitosti. Sledila je vožnja po Jadranski obali do Budve. Zvečer pa adrenalinski »party« v diskoteki Paris at Night.
Odpravili smo se tudi na plažo Kamenovo, kjer smo se prvič namočili v morje. Kraj slovi po tem, da so nekoč tukaj snemali Jamesa Bonda. Tekom tedna smo se odpravili na Montenegro turo. Vožnjo smo nadaljevali do mesta Cetinje, kjer smo si ogledali kraljevo palačo. Nato do vasice Njegoši, kjer so nas domačini postregli z domačin pršutom in s sirom. Povzpeli smo se tudi do Njegoševega mavzoleja. Zvečer je sledil BlueParty v kompasovih majčkah s heštegom #withoutregrets.
Četrti dan smo se odpravili v Kotor, v zaliv Boke Kotorske, pot pa nadaljevali do plaže Ploče, kjer smo ob animatorskih ritmih plesali na glasbene ritme. Zvečer smo se že tradicionalno udeležili zabave v diskoteki.
Šesti dan smo se po zajtrku poslovili od Budve in pot nadaljevali do Dubrovnika. Ogledali smo si mestno jedro, pot pa nadaljevali do Neuma, kjer smo imeli kosilo. Po kosilu smo nadaljevali vožnjo proti Ljubljani. Prispeli smo v poznih jutranjih urah.
Maturantski izlet je prehitro minil. S tem smo se strinjali vsi. Smo se pa vrnili bogatejši za nepozabne spomine in dogodivščine.
Tadej Jezernik, dijak 4. OVT

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Šola za rudarstvo in varstvo okolja
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660